News Item: Lamuriri
(Category: Misc)
Posted by webmaster
Monday 29 September 2008 - 16:53:44

Adler mic.jpgPersoana care doreste un remediu pentru impasuri si care apeleaza la un profesionist vine la psihoterapie sau la consiliere. Profesionistul respectiv se numeste psihoterapeut sau consilier, în functie de pregatirea sa post-universitara : absolvirea facultaţi de psihologie sau medicina nu înseamna pregatire în psihoterapie.

Psihoterapia se ocupa cu încurajarea persoanei de a-si descoperi crezurile, scopurile si metodele folosite în viata si apoi a le dezvolta pe cele utile siesi si celorlalti.
Consilierea se axeaza în principal pe potentarea individului în a-si modifica purtarile inutile, care îl încurca în luarea de decizii eficiente si rezolvarea de probleme. Psiholog este absolventul facultaţi de psihologie.
Psihiatru este absolventul facultaţi de medicina specializat în psihiatrie.
Psihoterapeut este specialistul cu pregatire post-universitara în psihoterapie, profesie de sine statatoare. Psihoterapeut poate fi un psiholog, un psihiatru sau un alt profesionist, care a terminat cu succes pregatirea post-universitara pentru psihoterapie.

APPAR va recomanda sa apelati numai la serviciile psihoterapeutilor acreditati de Federatia Romana de Psihoterapie - www.psihoterapie.ro

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania - APPAR
Fondata în aprilie 2001, Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania (APPAR) este o organizatie non-profit particulara, independenta, de servicii psihologice profesionale si educatie.

Activitatea APPAR este formata dupa traditia scolilor adleriene din Canada si Statele Unite ale Americii, respectiv Adler School of Graduate Studies Inc., Toronto, Ontario si Adler School of Professional Psychology, Chicago. Psihologia Individuala fost adusa si dezvoltata in S.U.A. de Alfred Adler (1870-1937) si Rudolf Dreikurs, M.D. (1897-1972).

De la fondarea scolii din Chicago (1952), aceasta a fost recunoscuta international pentru experienta si pregatirea profesionistilor sai.In Romania, Psihologia Individuala este reprezentata de APPAR, cu sediul la Bucuresti. Instructorii si terapeutii APPAR colaboreaza cu adlerieni dintre cei mai experimentati în lume, din Canada, Statele Unite si Europa de Vest.

O prezentare a lor se afla la Instructori si Colaboratori.

barg03.gif
This news item is from APPAR
( http://adler-romania.ro/news.php?extend.10 )